+381 21 781 425
E-shop

TEKA filterske jedinice i filterski sistemi

TEKA je vodeća svetska kompanija za proizvodnju i prodaju usisnih sistema i sistema za filtriranje.

Preduzeće je osnovano 1995. godine, fokus je na ekonomsku efikasnost, inovacije i visok kvalitet proizvoda.

Sistemi za ekstrakciju i filtriranje se koriste uglavnom u termičkoj obradi metala, kao što su različiti postupci zavarivanja (MIG, MAG, punjena žica za zavarivanje, TIG, plazma zavarivanje), brušenje, rezanje, laserska obradu ili lemljenje za profesionalnu ili radioničku primenu.
Prečišćen, čist vazduh na radnom mjestu je nešto što poslodavac mora osigurati svojim zaposlenima. U Nemačkoj, poštovanje parametara AGW (granice izloženosti na poslu) je uslov za osiguravanje kompanije od strane osiguravačkih kuća, a i u drugim zemljama postoje slični trendovi.
Primena TEKA sistema prečišćavanja je uglavnom u obradi metala, ali i u elektronskoj štamparskoj  industriji te u medicinskim i stomatološkeim tehnologijeama. Naši filtracioni sistemi brinu za čist vazduha u magacinima, radionicama, kancelarijama i laboratorijima. Dakle, naši sistemi prečišćavanja vazduha štite i unapređuju zdravlje radnika, što doprinosi stvaranju uspeha kompanije.

Modularnost proizvoda omogućava izbor raznih sistema prečišćavanja vazduha jer TEKA nudi standardne ili individualno konfigurisane sisteme filtriranja. Osim toga, TEKA nudi posebna rešenja sistema i posebne dizajne. Dakle, svaka kompanija dobija individualni sistem koji je prilagođen proizvodnji i potrebama.

Razlikujemo mobilne i stacionarne sisteme ekstrakcije i sisteme za filtriranje i obradu vazduha, uglavnom s IFA sertifikatom. Osim toga TEKA nudi niz različitih usisnih elemenata (creva, cevi, usisne kape, itd)

Mobilni sistemi usisavanja i filtriranja:

Mobilna oprema

TEKA ne samo da apsorbuje i prečišćava dim i prašinu, nego i, u zavisnosti od vrste, i druge zagađivače na primjer, uljne magle. Prednost različitih mobilnih sistema je da se svi mogu koristiti pojedinačno i fleksibilno baš tamo gde su potrebni. TEKA HANDYCART na primer, je vrlo mali filterski sistem i zbog toga, posebno je pogodna za upotrebu za radne stanice za zavarivanje malih pozicija, za povremena korišćenje imamo povoljan DUSTOO u ponudi. Filteri vazduha STRONGMASTER i CARTMASTER manje štede prostor, ali mogu apsorbovati jake zagađivače na više radnih zavarivačkih stanica u dužem trajanju vremena. Za oblast zavarivanja takođe nudimo vrhunske uređaja po niskoj ceni: FILTOO, sa pred filterom prašine STAVO za upotrebu u vrlo intenzivnim aplikacijama sa prašinom i varnicama.

Rešenja za Stacionarne ili centralne sisteme filtriranja i ventilaciju vazduha:

Stacionarna TEKA sistemi

su rešenja za ekstrakciju i filtriranje vazduha fiksno pričvršćena na zid ili oslonjena na zid i pričvršćena na pod. Moguća je unutrašnja i vanjska montaža. Prečišćavanje se odvija preko različitih usisnih elemenata uz automatsku kontrola filtera i umerene do visoke koncentracije zagađivača iz vazduha. Neki od ovih sistema za ekstrakciju vrše selektivnu detekciju opasnih materijala i čestica u jednom ili više komponenti prečišćavanja (npr CARTMASTER), a neki sistemi obezbeđuju osim prečišćavanja vazduha i klimatizaciju (npr AIRTECH) koji recirkuliše vazduh u celom prostoru.

Sertifikacija sistema za ekstrakciju i filtriranje:

Većina naših proizvoda je sertifikovana od strane nemačkog instituta za zaštitu i zdravlje (IFA) za klasu zavarivanja W3, što znači da su takođe pogodne za visokolegirane čelike (Cr, Ni) i omogućavaju recirkulaciju prečišćenog vazduha u radnom prostoru. Tokom zime ovakav način rada smanjuje troškove grejanja i ostvaruje osetne uštede.

Usisni elementi: Odgovarajući TEKA sistemi za ekstrakciju i filtriranje visokog kvaliteta takođe nudi usisne elemente kao što su usisne ruke i creva u raznim dužinama, vrstama i materijalima. Ove cevi i vodovi su hemijski otporni, posebno otporni na toplotu i / ili po potrebi antistatički. Osim toga, usisni elementi u različitim promjerima su dostupni u kako bi izašli u susret Vašim različitim mogućim načinima primene

All rights reserved 2017